Etusivu

lauantai 31. lokakuuta 2015

Työssäoppiminen KappAhlissa

Ensimmäinen päivä työssäoppimisessa (KappAhlissa) alkoi klo 9. Myymäläpäällikö/työnantaja kertoi miten pääsee miesten varastoon, miten pääsee taukohuoneeseen ja siitä sitten naisten ja lasten varastoon. Myymäläpäällikkö antoi papereita, johon toiseen piti täyttää tiedot ja toinen piti lukea läpi jossa oli perustietoa KappAhllista eli miten se oli perustettu ja mistä nimi KappAhl tuli. Työasuna käytin ihan omia vaatteita eli siistejä ja työpaikalle sopivia vaatteita. 
Työpaikalle tulee kuorma uusia vaatteita klo 11 aikoihin ja niitä sitten lajitellaan erikseen, jotta ne päästään järjestelemään ja laittamaan hälyttimet (melkein kaikkiin) vaatteisiin. Myymäläpäällikön kanssa kierreltiin myymälässä ja selitti esimerkiksi mistä koosta mihin housut pitää olla pöydällä, kuinka tarkasti kaikki paidat ja housut pitää olla ja katsoa että kaikki koot on laitettu oikein. Kävimme läpi kaikki myymälän osastot (pöydät, isompien kokojen puoli, naisten modernimpi puoli ja myös lastenkin juhlallisempi puoli).
Ensimmäisen päivän aikana pääsin laittamaan alelappuja vaatteisiin, laittamaan hälyttimiä, järjestelemään vaatteita ja laittamaan niitä paikoilleen (paitsi jos ne olivat uusia, ne menivät varastoon). Muut päivät sitten alkoivatkin klo 10 ja loppuivat klo 16 tai klo 16.30. Niinä päivinä tein samanlaisia hommia eli uusien vaatteiden hälyttämistä ja järjestelemistä. Perjantaina meninkin jo sitten klo 9 töihin vaikka oli tarkoitus mennä 10:ltä, mutta menin sitten aikaisemmin. Pääsin ottamaan mallinukeilta vaatteet pois ja laittamaan uudet päälle (vaatteita en saanut itse valita vaan tietyt vaatteet piti valita). Yksi työntekijöistä opetti miten laitetaan miesten housuihin teipit ja pääsin siis teippaamaan housuja myös naisten ja lastenkin puolelta. Olen päässyt tutustumaan työntekijöihin, joista yksi on harjoittelija, mutta on työskennellyt jo toukokuusta lähtien KappAhllissa. Kaikki työntekijät KappAhllissa ovat kivoja ja mukavia.

Kun työssäoppiminen alkoi se oli jännittää, mutta silti kivaa, koska pääsee kokemaan kaikkea uutta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti