Etusivu

keskiviikko 30. syyskuuta 2015

Taivas ja helvetti - kirja arvio

Kirjan päähenkilö on 19-vuotias malesialaisnainen nimeltä Evon, jonka haaveena on päästä ammattitanssijaksi Malesian kansallisteatteriin. Hän sai tarjouksen päästä tanssimaan lontoolaiseen tanssikouluun, kun hänellä ei ollut varaa opiskelupaikkaan, mutta ei sitten menestynyt Lontoosssa.
Hänen piti lähteä pois Lontoosta ja Suomesta, jotta hänellä olisi tulevaisuus jossakin muualla,  joten päätti Evon sitten lähteä Malesian maaseudulle missä hän varttui.
Evonin vanhemmat olivat eronneet ja hänen isoäitinsä kasvatti Evonin, hänen nuoremman sisarensa ja seitsemän serkkuakin.
Rahaa heillä ei ollut, joten lelunkorvikkeina he pitivät kiviä. Jos ulkona satoi, eikä ulos voinut mennä, he pitivät sisälläkin hauskaa tanssimalla sadetanssia.
Isoäidillä on ollut maailamssa aina parasta, mitä naiselle voisi tapahtua on menemällä rikkaisiin naimisiin. Tärkein tehtävä naisella on pukeutua sievästi ja näyttää kauniilta, jotta tavoite onnistuisi.
Evon oppi ottamaan vastuuta ja olemaan itsenäisesti ajatteleva ja itsepäinen nuori nainen, joka huolehtisi pikkusisarestaan. Joten kyseenalaisti hän isoäitinsä opit.
Kun hänen haaveenaan oli päästä ammattitanssijaksi Malesian kansallisteatteriin, hänen unelmansa eteen hän teki töitä. Evonin unelma kariutui, kun tanssiyhtiön sponsori lopetti rahoituksen. Eikä hänen perheessäkään mennyt hyvin, kun äiti erosi taas uudestaan. Isoäidin mielestä hänen ei kannattanut lähteä muuten hänestä olisi tullut katutyttö.
Takaisin Suomeen palattuaan Evon löysi suomalaismiehen, jonka kanssa hän meni naimisiin ja heillä on vajaan vuoden ikäinen poika.
Evon ei osannut suomea, eikä hänellä ollut työtä. Hän kävi työhaastattelussa, jotta saisi töitä ja hänen isäpuolensa pyynnöstään hän oli mennyt Malesiassa sihteerikouluun, joten hänet otettiin ilomielin töihin.
He myivät heidän asuntonsa ja saivat esikoisensa lokakuun 30. päivä, jotta heillä olisi varaa remonttiin, mitä ovat tällä hetkellä tekemässä.


Tarina oli hyvä ja hyvin kirjoitettu. Opin sen että pitää oppia ottamaan itse vastuuta omasta elämästään, itsenäisenä nuorena naisena ja tehdä itse omat valinnat, eikä kuunnella muita miten sinun pitäisi toimia heidän mielestään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti